Catering voor bedrijven

 

Bedrijfscatering is een bloeiende markt die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. De hausse is grotendeels te danken aan het feit dat veel bedrijven op zoek zijn naar manieren om geld te besparen en de bedrijfsuren op een efficiënte manier uit te breiden. Met dit artikel hopen we alles uit te leggen wat u moet weten over bedrijfscatering. Dit zal u helpen uitzoeken of het geschikt is voor uw bedrijf, uw doelstellingen en uw budget. Hier kan u terecht voor catering voor bedrijven.

Wat is bedrijfscatering?

Deze vorm van catering wordt vaak gebruikt door bedrijven met een groot aantal werknemers en kantoren die ver uit elkaar liggen. Ze willen hun werknemers een gemeenschappelijke eetervaring bieden, en als ze geen eigen faciliteiten hebben, wenden ze zich tot een externe cateraar. Dit type catering wordt ook wel "on-site" of "off-site" catering genoemd.

Het is belangrijk op te merken dat bedrijfscatering niet hetzelfde is als een "banket". Een banket is wanneer een restaurant of cateraar wordt ingehuurd voor een enkel evenement voor een grote groep mensen, vaak met een receptie, een sit-down diner en/of een dessertreceptie. Bedrijfscatering daarentegen is wanneer een bedrijf een cateraar inhuurt om de werknemers eten aan te bieden, op kantoor of op een speciale door het bedrijf gekozen locatie.

Is bedrijfscatering iets voor u?

We hopen van wel! Als u ooit hebt overwogen om uw werknemers voedseldiensten aan te bieden, bent u hier op de juiste plaats. U kunt veel geld besparen en ook uw bedrijfsuren uitbreiden door cateringdiensten aan te bieden.

Om te begrijpen of dit iets is waar uw bedrijf van kan profiteren, zijn hier een paar vragen die u uzelf moet stellen. Breidt uw bedrijf zich uit? Heeft u een groot aantal werknemers? Zijn uw kantoren verspreid? Zo ja, dan past catering goed bij uw bedrijf. En met de groeiende populariteit van mobiel werken zou catering wel eens uw beste optie kunnen zijn.

Het belang van prijs- en kwaliteitscontrole.

Als traiteur moet je een zeker vermogen hebben om de smaak van klanten te lezen, hun voorkeuren te begrijpen en aantrekkelijke gerechten te maken die aan hun eisen voldoen. Dit kan betekenen dat je moet experimenteren met nieuwe ingrediënten, speciale recepten moet creëren en de beste apparatuur moet gebruiken.

Voor de meeste zakelijke klanten is de prijs het belangrijkste. Je moet een manier vinden om lekker eten aan te bieden tegen een prijs die redelijk is voor de klant. Dit kan moeilijk zijn, vooral als uw bedrijf een klein budget heeft. Maar het is iets waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je menu.

Kwaliteitscontrole is net zo belangrijk. Hoewel uw klant misschien op zoek is naar lage prijzen, wil hij geen eten dat hem ziek maakt. Om uw klanten tevreden te houden, moet u ervoor zorgen dat het voedsel dat u serveert veilig is.

Conclusie

We hopen dat je dit artikel nuttig vond. We weten dat het een uitdaging kan zijn om een food service menu te plannen met een budget, maar het is mogelijk. Met een beetje creativiteit en wat hulp van uw huiscateraar kunt u een menu samenstellen dat aan uw behoeften voldoet tegen een prijs die uw bedrijf zich financieel kan veroorloven.

Met dat gezegd zijnde, hopen wij dat u zich hebt gerealiseerd dat bedrijfscatering niet iets is voor de zwakkeren van hart, maar eerder iets dat de moeite en de kosten waard is.

Nu u alles weet wat er te weten valt over bedrijfscatering, is het tijd om aan de slag te gaan!